Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhovor s Heřmánkem - časopis Neon

14. 9. 2011

Přírodní cesta ke zdraví – nemoci neexistují

ocni-diagnostika.jpgRodák z Nové Včelnice někdejší fotograf a sportovec již 21 let pomáhá lidem k lepšímu zdraví. O kom je řeč? No přece o panu Pavlu Šímovi tzv. HEŘMÁNKOVI. Navštívili jsme ho s Neonem již po druhé, po 4 letech. Letos již v jeho“ nové ordinaci“ kousek od Prahy v malebné Kamenici, kde působí od května 2011. Pan Šíma se již 21 let zabývá přírodním čištěním lidského těl, pohledem do očí. Na svém kontě má již dvě úspěšné knížky, kde radí jak by se člověk měl o své tělo starat, aby mohl žít naplno a nejen „přežívat“. Na úvod našeho povídání musíme podotknout, že jenom příjezd k ordinaci zároveň čajovně a bylinkové zahradě je úžasný. Domeček má zelenou barvu a je pěkně zasazen do prostředí, jako kdyby tu stál již celé věky. V zahradě plné valounů, zurčícího vodopádu a jezírka s barevnými rybičkami si můžete před samotným vyšetřením odpočinout. Zlepšit si náladu pohledem na tekoucí vodu a krásné druhy trvalek. Vzadu za domečkem si mohou i nejmenší pacienti pohrát v pískovišti, pojezdit na klouzačce než přijdou na řadu za“ HEŘMÁNKEM“.Samotná „ordinace“ je provoněná bylinkami, které zabírají skoro jednu stěnu místnosti.

zahrada.jpgProč Vám říkají Heřmánek?

Bylinky mám rád všechny, nejvíce mám rád heřmánek. Proto jsem si ho vybral jako svůj symbol. Je krásný a užitečný.

Zeptali jsme se proč vzniká tolik ošklivých nemocí?

Samotná nemoc neexistuje, vše je důsledek zaneseného těla, které volá touto cestou o pomoc. Mechanismus těla je ve své podstatě jednoduchý a jakmile se někdo snaží hledat v něm složitost, obvykle je to spíš na škodu.Představte si, každý den nosíte oblečení, musíte ho vyprat, aby bylo čisté. A s tělem je to podobné. Každý den chodíme po ulicích dýcháme špinavý vzduch do svých plic a celého těla. Takže si tu nečistotu v tom těle neustále dál a dál zvětšujeme a skladujeme a pak přijde tzv. „nemoc“ neboli zanesení těla špínou. A protože se lidi vesměs neumějí pořádně vysmrkat, dostává se špína do plic a nevrací se ven dutinami, to lidem zhoršuje zrak, uši, zuby, pokožku atd. Chemická medicína tuto tzv. nemoc třeba označí jako astma. Já říkám, nemoci neexistují. Zanesené tělo je zdrojem mnoha bakterií, které nám komplikují život, ale léky z chem. medicíny nám v tomto případě spíše přihoršují. Mnoho rad a příkladů uvádím ve své první knize.

Jakou léčbu tedy preferujete?

pohoda----.jpgMoje léčení se nedá přiřadit k žádné léčebné metodě. Já se prostě řídím selským rozumem a jdu vlastní cestou. Pomocí bylinek, které sbírají babky kořenářky s láskou a to je na bylinách opravdu vidět. Moje bylinářka si byliny odebere naporcuje do sáčků a namíchá směsi.Máme vybrané čisté lokality kde byliny sbíráme a sušíme.

Poraďte čtenářům co mají dělat, aby k lékaři či léčiteli nemuseli?

Ať si přečtou moje knížky, tam je vše podrobně popsáno. Já jsem zde od toho, abych lidem ze začátku s čištěním pomohl. Pak už můžou sami. Nedávno mě navštívila jedna paní, která u mě byla před dvaceti lety. Teď je zdravá a mě už nepotřebuje. Když čistíme tělo, pochopíme jeho princip pak už víme, co děláme špatně. Chyby odstraníme, pijeme hodně teplé převařené vody a uvolňujeme nos a to nám stačí.

Kdy mohou za Vámi naši čtenáři přijet?

dary-z-vlastni-zahrady.jpgJsem v Kamenici každý den od rána do večera po tel. domluvě i v sobotu a v neděli. Rád říkám věci tak jak jsou a mnoha lidem někdy se můj svérázný projev nelíbí,vím pravda někdy bolí. Mám pacienty i např. z Austrálie, kteří za mnou nedávno přijeli, je jim kolem 75 let, nebo z Nevady. Bylinky budu posílat i letos na Antarktidu, kde bude můj pacient několik měsíců pobývat. Jsem schopen pomoct i při zaslání fotografie pouze očí, kde zjistím celý zdravotní stav. Závěrem zdravím všechny rozumné lidi, kteří milují přírodu stejně jako své tělo a nenechají svou špínu nadále dřímat ve svých tělíčkách.

(text a foto: Monika Růžičková),